Schedule

Notes:
Print

November 2nd
00:00
(15 min )
Registration

Bitcoin Core (Layer I)

00:15
(15 min )
Introduction
PRESENTER:
Anton Yemelyanov
Introduction to Bitcoin C++ project
00:30
(90 min )
Foundational Math / ECDSA
TRAINER:
Jimmy Song
Finite Fields / Elliptic Curves / ECDSA
02:00
(90 min )
Transactions
TRAINER:
Jimmy Song
Transaction Structure, P2PKH, P2SH, Addresses, Scripts
03:30
(60 min )
Lunch
04:30
(60 min )
Blocks
TRAINER:
John Newbery
Proof-of-work, Block Structure and Block Headers
05:30
(60 min )
Blockchain
TRAINER:
John Newbery
Difficulty, Issuance, Merkle Trees and Proofs, Chain Re-orgs
06:30
(60 min )
Network
TRAINER:
John Newbery
p2p Protocol, Mempool Overview
07:30
Closing

November 3rd

Layer 2

00:45
(45 min )
Wallets
TRAINER:
John Newbery, Karl-Johan Alm (Kalle)
Coin selection, HD Key Generation (BIP32)
01:30
(45 min )
Mining Overview
TRAINER:
James Hilliard
Block templates, Mining pool operation, Diff-share accounting, Payout Schemes
02:15
(30 min )
Hostile Actors and Attack Vectors
TRAINER:
Karl-Johan Alm (Kalle)
Attack / Threat Model
02:45
(60 min )
RPC
TRAINER:
Anditto Heristyo
RPC Commands, Command-line interface, Customizing Bitcoin RPC interface
03:45
(60 min )
Lunch
04:45
(150 min )
Lightning Network & Discreet Log Contracts
TRAINER:
Thaddeus Dryja (Tadge)
Lightning Network In-Depth, Discreet Log Contracts
07:15
(60 min )
Crosschain Swaps
TRAINER:
Ethan Heilman & Nicolas Dorier
Crosschain Atomic Swaps & related functionality
08:15
(10 min )
Announcement
PRESENTER:
Shin'ichiro Matsuo
Announcement of Open Technology Competition by BSafe.network
08:25
(20 min )
Discussion
08:45
Closing